West-Friese zeilpunters te zien tijdens seizoensopening

Het terrein is opgeruimd, alle boten liggen weer op hun plek en het clubhuis is van werkplaats weer tot drink- en eetgelegenheid getransformeerd. Vandaag beginnen ook de zeillessen weer, en we hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij!

Dit seizoen is er meer veranderd dan andere jaren. Zoals misschien al bekend zijn de West-Friese zeilpunters, die voorheen van Zeilkamp Waterland waren, bij ons aangemeerd. De kampen worden niet meer georganiseerd, maar de vrijwilligers die de boten in onderhoud hadden wilden hier graag mee doorgaan. Omdat het terrein in Broek in Waterland werd ontruimd zijn de boten verplaatst naar ons terrein. Vanaf hier zullen de boten regelmatig rondvaren en onderhouden worden.

Om de opening van het nieuwe seizoen en de komst van de punters te vieren organiseren we aanstaande zondag, dus 14 mei aanstaande, een officieel openingsfeest! Dit is de gelegenheid om de punters eens van nabij te kunnen bekijken, zelf een boot op te tuigen en een drankje te doen met medezeilers. De punters zullen vanaf 14:00 uur op het water te zien zijn. Iedereen die eens een stukje in een punter wil varen is van harte uitgenodigd om in te stappen. Ook zal een aantal Optimisten en Lasers worden opgetuigd om oud en nieuw te verenigen. Er zullen kleine wedstrijdjes worden gehouden om te zien wie de snelste is, en omdat het Moederdag is krijgen alle moeders die in de wedstrijdjes meedoen 30 seconden voorsprong.

Om 17:00 uur sluiten we af met een ‘Hollandse BBQ’. Dit houdt in dat je je eigen vlees meeneemt of iets anders dat op een BBQ kan worden klaargemaakt. Wij zullen zorgen voor barbecues, brood en salades. De bar is open voor drankjes.

Laat even horen of je van de partij bent via (bestuur@wsvdebreek.nl) en zo ja, met hoeveel personen. Om te inventariseren of er genoeg te barbecuen valt horen we ook graag wat er wordt meegebracht voor de BBQ.

Programma Seizoensopening:

14:00 uur: Demonstratie West-Friese Punters